Top 5 beste schuurmachines

vlakschuurmachine-gebruiken-4Voor klussers is goed gereedschap erg belangrijk. Naast bijvoorbeeld een zaagmachine is het ook verstandig om over een schuurmachine te beschikken. Maar voor welke schuurmachine kun je dan eigenlijk het beste kiezen? Nou, voor een machine welke voldoet aan jouw wensen. Niet elk schuurapparaat heeft namelijk dezelfde functies en eigenschappen. Zo is de ene machine geschikt voor het schuren van grote oppervlakken en de ander juist weer voor het aanbrengen van details. Gelukkig voor jou beschrijven we hieronder de top 5 beste schuurmachines, zodat je straks een weloverwogen keuze kunt maken.

Handig schuurmachine overzicht

Hieronder zullen de vijf beste schuurmachines kort worden beschreven. De beschrijving zal met name bestaan uit de functie en eigenschappen van elke machine.

  1. Delta schuurmachine: deze machine heeft een driehoekvormige schuurzool, waardoor je overal eenvoudig bij kunt komen. Denk hierbij aan het schuren van hoeken en randen. Dus mocht je van plan zijn om een kozijn te schuren, dan kun je het beste kiezen voor dit apparaat. Daarnaast wegen delta schuurmachines bijna helemaal niks en kosten ze vaak niet meer dan 50 euro.
  2. Stripschuurmachine: een machine met een smalle schuurband om zelfs de lastigste plekken te kunnen schuren. Daarnaast heeft deze machine wel iets weg van een bandschuurmachine. Echter zijn stripschuurmachines wel beperkt inzetbaar vanwege het kleine schuuroppervlak van de schuurband.
  3. Bandschuurmachine: voor de grove en grote oppervlakken kun je het beste een bandschuurmachine gebruiken. Deze machine heeft namelijk een grote schuurzool, waardoor je in een korte tijd veel materiaal kunt schuren. Ook beschikken de meeste bandschuurmachines over een krachtige elektromotor. Hierdoor kun je zelfs het meest hardnekkige hout eenvoudig schuren.
  4. Vlakschuurmachine: een misschien wat bekendere schuurmachine vanwege zijn techniek. De schuurzool van dit schuurapparaat beweegt namelijk van voor naar achteren, waardoor er door middel van trillingen materiaal wordt afgenomen. Daarnaast is het vaak wel lastig om met deze machine hoeken en randen te schuren. Het oppervlak van de schuurzool is namelijk behoorlijk groot.
  5. Excenterschuurmachine: in tegenstelling tot andere schuurmachines heeft dit apparaat een ronde schuurzool. Deze schuurzool wordt aangedreven door een elektromotor, waardoor deze in een hoog tempo gaat ronddraaien. Tijdens het ronddraaien geeft deze machine ook excentrische trillingen af, vandaar de naam excenterschuurmachine.