Top 5 gitaar accessoires

Elke gitarist heeft wel een paar gitaar accessoires, welke hij/zij vaak gebruikt tijdens en na het gitaar spelen. Maar welke accessoires zijn nou eigenlijk het meest populair? Nou, elke accessoire is met een reden ontwikkeld en kent daarom ook een aantal voordelen voor de gitarist. Toch heeft de ene accessoire meer voordelen dan de ander en daarom ook juist populairder. Hieronder zullen de vijf meest gebruikte gitaar accessoires kort worden omschreven, zodat er meer duidelijkheid zal zijn over de functie als zowel de voordelen van elke accessoire.

gitaar accessoires

Plectrum

Een plectrum is eigenlijk een driehoekig stukje plastic om de gitaarsnaren mee aan te kunnen slaan. Daarnaast verschillen plectrums van elkaar op basis van dikte, kleur en materiaal. Wanneer een gitarist een plectrum gebruikt is dit voornamelijk vanwege het specifieker aan kunnen slaan van de snaren. Daarnaast kiezen beginnende gitaristen vaak voor een gitaar plectrum, omdat ze dan tijdens het gitaar spelen de snaren niet hoeven aan te raken. Wanneer je bijvoorbeeld op een western gitaar speelt met stalen snaren wil dit nog weleens pijn doen aan de vingers. Ook is een plectrum erg populair vanwege het formaat, deze is namelijk eenvoudig in een portemonnee te bewaren.

Gitaar stemapparaat

Een stemapparaat of tuner is erg handig voor wanneer je de gitaarsnaren moet stemmen. Als je veel gitaar speelt zullen de snaren namelijk ontstemd raken, waardoor je deze soms wel meerdere keren per week moet stemmen. In dit geval kun je ervoor kiezen om een elektronisch stemapparaat te kopen of een mobiele app te gebruiken. Voor beginners is het verstandig om eerst gewoon voor een mobiele app te kiezen, omdat deze ten eerste al gratis is en daarnaast ook nog gewoon het gewenste resultaat oplevert.

Top 5 gitaar accessoiresCapo

Met een capo (oftewel gitaarklem) kun je zonder al teveel moeite barré akkoorden spelen op de gitaar. Door de capo op de gitaarhals te zetten zal de grondtoon van elke snaar een halve toon hoger klinken. Hierdoor is het mogelijk om de barré akkoorden als normale gitaarakkoorden te kunnen spelen.

Gitaarband

Natuurlijk wil je niet alleen maar op een stoel gitaar spelen, maar ook gewoon staand. Een gitaarband kan dan goed van pas komen. Deze is namelijk eenvoudig te bevestigen aan je gitaar, zodat je binnen mum van tijd staand gitaar liedjes aan het spelen bent.

Gitaarkoffer- of tas

Je gitaar beschermen tegen invloeden van buitenaf? Dan is het verstandig om een gitaarkoffer- of tas in huis te halen. Naast dat een koffer of hoes voor bescherming zorgt heeft deze ook nog eens tal van opbergmogelijkheden. Zo kun je eenvoudig al je gitaar accessoires overal mee naar toe nemen.