Top 10: jonge ondernemers 2016

jonge ondernemersEn de winnaar is… Sprout organiseerde ook in 2016 de verkiezing van de jonge ondernemers van het jaar. Dat is een competitie om in de gaten te houden. Want nieuw bloed op de ondernemersmarkt zorgt voor fraaie impulsen van de economie én werkgelegenheid. Wie zijn de aanstormende helden?

Het verhaal van de winnaars Alexander Wijninga en Charl Haas is eigenlijk heel bijzonder. De twee ondernemers in hart en nieren (beiden jonger dan 25) leest als een bestseller. Ze richten zich op de markt van customer service. Een werkterrein waar automatisering de komende jaren grote veranderingen gaat brengen. Ze ontwikkelen niet alleen bots (slimme programmatuur om consumentengesprekken te beantwoorden) maar bieden ook houvast voor ondernemers in het regie houden over social media.

Dat hun initiatieven niet onopgemerkt bleven, bleek wel uit een felle reactie van Whatsapp. De dienst pakte de dienst van het bedrijf Watermelon hard aan langs juridische weg. Daarbij noemde Whatsapp de customer service een spam-dienst. Wellicht ook ingegeven doordat ze zelf ambities heeft om de zakelijke markt te betreden.

Hoe dan ook: de ramkoers van  Whatsapp leidde tot de ondergang van Watermelon. Maar niet tot het demotiveren van Wijninga en Haas. Zijn publiceerden een lezenswaardige verzameling van geleerde lessen (bron: Sprout). Vol energie zijn ze nu bezig met een nieuwe invulling van hun ondernemersbestaan in de wereld van customer service.

Top 3 jonge ondernemers

  1. Alexander Wijninga en Charl Haas (Watermelon)
  2. Stefan en Dennis Tan en Matthaeus Schrader (Dashmote)
  3. Patrick en Milan van der Meulen    (Enie.nl)

Overige deelnemers vind je op Sprout.