Top 5 vakantielanden

De ANWB heeft een lijst gepresenteerd met de favoriete vakantiebestemmingen in 2009. Staat jouw vakantieland in de Top 5?

Dit jaar trekken 11 miljoen Nederlanders er een week of langer op uit om vakantie te vieren. Een hoog aantal, maar – mede door de recessie – een half miljoen minder dan vorig jaar.

Veel mensen kiezen ervoor dichtbij huis te blijven. Zo willen 2,7 miljoen Nederlanders vakantie in eigen land vieren. Daarmee is ons eigen land met afstand het meest populair om op vakantie te gaan.
Reizigers naar het buitenland kiezen vooral voor de landen.

Top 5 vakantielanden

1.     Frankrijk – 1.550.000 vakanties
2.     Spanje – 900.000
3.     Italië – 750.000
4.     Duitsland – 750.000
5.     Griekenland – 475.000

Met name Italië, Oostenrijk en Groot-Brittannië trekken meer toeristen dan vorig jaar. Tsjechië en Spanje hebben het opvallend moeilijk.

Oost west, thuis best

Vakantie is een heerlijke tijd van ontspanning en genot. U bent even uit de dagelijkse sleur en soms ver weg van huis. Toch is het heerlijk om daarna weer thuis te komen. Bent u op zoek naar een ‘nieuw thuis’ en heeft u plannen om te verhuizen? Een makelaar kan u hierbij helpen. Via diverse pagina’s kunt u een makelaar op het spoor komen. Bekijk hieronder ons lijstje:

Wintersport boeken? Bekijk de 10 best geteste aanbieders.

Bron: ANWB

Laat een reactie achter