Top 10: oorzaken kop-staart botsing

De wintertijd is dé periode waarin veel autogelukken voorkomen. Met name het risico op kop-staart botstingen neemt flink toe.

Maar wat zijn nu veel voorkomende oorzaken voor dit soort botsingen?

Wij vonden een goede top 10 van JBL&G en deze delen we natuurlijk graag met je.


Top 10 oorzaken kop-staart botsingen

1. Onvoldoende afstand gehouden
2. Slecht weer
3. Afleiding achter het stuur
4. Gebruik telefoon
5. Afleiding buiten de auto
6. Rijden onder invloed
7. Vermoeidheid / slaap
8. Afsnijden van medeweggebruikers
9. Overstekende weggebruikers
10. Onverwachte / plotselinge filevorming

Problemen voorkomen

Zoals met veel schadegevallen kan veel leed worden voorkomen door enkele veiligheidsregels in acht te nemen. Drie tips daarbij.

  1. hou voldoende afstand. Gaat er dan iets mis? Dan heb je meer tijd om grote problemen te voorkomen. Het houden van 2 seconden afstand wordt als verstandig gezien.
  2. Natuurlijk wil je altijd op de hoogte zijn, maar appen, mailen of nieuws lezen is echt gevaarlijk onderweg. Iedereen weet het. Maar de verleiding is vaak groot. Een app haalt de verleiding voor een groot deel weg.
  3. Zorg dat je auto in orde is. Blijf niet rondrijden met een kapotte lamp of slechte ruitenwisser. Onderhoudswerk van een paar tientjes kan grote blikschade en letsel voorkomen. Bespaar er niet op. En stel niet uit.

Toch slachtoffer?

Bij een kop-staart botsing is de schade vaak aanzienlijk. Zowel materieel als persoonlijk. Check altijd of je eerlijk wordt gecompenseerd. Doe dit bijvoorbeeld online met een snelle letselschadescan. Of vraag vrijblijvend advies aan een erkende letselschade advocaat.

Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Beperkt het probleem zich tot blikschade? Check dan welke waarde je schadeauto nog heeft. Dit kan eenvoudig online. Met beste prijsgarantie.