Top 10 meest duurzame steden in NL

Home » Top 10 meest duurzame steden in NL


Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, heeft de eerste plaats veroverd in de Top 10 van de meest duurzame steden volgens een onderzoek van Booking.com. Ze hebben gekeken naar 500 geselecteerde bestemmingen en het aantal accommodaties met een Duurzaam Reizen-badge.

Uit het onderzoek blijkt dat de best beoordeelde accommodaties vallen onder de categorie ‘Home’, waaronder appartementen, hotels, vakantiehuizen en B&B’s. Deze accommodaties in Amsterdam maken gebruik van verschillende duurzame voorzieningen, zoals herbruikbare handdoeken, milieuvriendelijke LED-verlichting en waterbesparende toiletten.

duurzame steden

De top 10

  1. Amsterdam
  2. Zandvoort
  3. Rotterdam
  4. Den Haag
  5. Middelburg
  6. Utrecht
  7. Valkenburg
  8. Maastricht
  9. Eindhoven
  10. Bergen

Links naar deze steden vind je in het speciale informatieblad.

Win-Win

Wist je dat duurzame recreatie niet alleen goed is voor onze planeet, maar ook geweldige commerciële kansen biedt voor ondernemers? Het is een win-winsituatie!

Laten we eens kijken naar het belang van duurzame recreatie. Door bewust te kiezen voor duurzame activiteiten en bestemmingen, kunnen we onze prachtige natuurlijke hulpbronnen behouden en beschermen.

Of je nu gaat wandelen in het bos, geniet van een dagje op het strand of een avontuurlijke reis maakt, duurzaamheid speelt een cruciale rol. Het betekent dat we rekening houden met onze impact op het milieu, onze ecologische voetafdruk minimaliseren en respectvol omgaan met de omgeving.

Geen kostenpost, maar inkomstenbron

Maar wat betekent dit voor ondernemers? Nou, het biedt een enorm potentieel voor groei en succesvol ondernemerschap. Consumenten worden steeds bewuster van duurzaamheid en willen graag hun vrije tijd doorbrengen op plaatsen die dezelfde waarden delen.

Door duurzame recreatiemogelijkheden aan te bieden, kun je een breder publiek aanspreken en loyaliteit opbouwen bij milieubewuste klanten.

Dus…

Dus, laten we de kracht van duurzame recreatie omarmen! Samen kunnen we genieten van prachtige bestemmingen, terwijl we ook bijdragen aan een gezondere planeet en bloeiende bedrijven.

De top 10 van duurzame steden draagt er aan bij. Spring aan boord van de duurzame recreatietrein en maak de wereld een beetje groener en leuker!

Geplaatst in het thema