Top 7 sportblessures

Home » Top 7 sportblessures

Je hebt vast na het sporten wel eens (spier)pijn gehad, zoals vele anderen. Soms gaat het iets verder dan spierpijn en heb je een blessure, die meer tijd nodig heeft om te genezen. Dit zijn de zeven meest voorkomende sportblessures.

1. Knieblessures

Dit is veruit de meest voorkomende blessure, die vaak veroorzaakt wordt door overbelasting. Zo hebben hardlopers vaak last van de zogenaamde ‘lopersknie’. Het is ook mogelijk een acute blessure te krijgen door een ongecontroleerde beweging of botsing/val.

Lasertherapie biedt een nieuwe methode om snel van je knieblessure af te komen.

2. Enkel verzwikt

Op de tweede plek staat de enkelblessure. Bij verzwikking rekken de structuren rondom het gewricht uit of scheuren zelfs in. Hierdoor ontstaat een zwelling en pijn en kun je de enkel niet goed bewegen.

top8 sportblessures

3. Nek- en rugklachten

Klachten aan de rug komen veel voor onder hockeyers en wielrenners. Zij hebben dan vooral last van stijfheid in de onderrug. Ook kan de pijn een gevolg zijn van overbelasting. Wielrenners hebben daarnaast veel kans op nekklachten door hun houding.

4. Tennisarm

Dit komt veel voor onder tennissers, maar dat is niet altijd zo. Onder tennisarm vallen namelijk alle klachten van pijn aan de buitenkant van de elleboog. Het peesweefsel is hierbij ontstoken.

5. Zweepslag

Dit is een blessure aan de oppervlakkige kuitspier, waarbij je opeens een felle pijnscheut voelt door spierscheuring in de kuitspier. Dit kan gebeuren tijdens het krachtig aanspannen van deze spier en komt veel voor onder voetballers.

6. Hamstringblessure

Ook deze blessure komt veel voor onder voetballers en wordt veroorzaakt door krachtige aanspanning. Deze blessure is meestal acuut. Je kunt deze spier verrekken maar ook (deels) afscheuren.

7. Liesblessure

Dit is een blessure die vaak bij mannen voorkomt. Je krijgt dan klachten in de liesstreek door een verrekking of spierscheuring in de binnenkant van je bovenbeen.

Liesblessures kunnen je langdurig kwellen. Met een nieuwe vorm van behandeling kom je eerder van je klachten af.

Geplaatst in het thema