Top 10 huizensites

Home » Top 10 huizensites

Top 10 huizen kopenDe huizenverkopen staan onder druk. Maar online wordt nog massaal gezocht naar een nieuwe woning. De top 10 van huizensites.

Funda is al jaren de leidende huizensite. Challengers als Jaap en Moviq hadden grote ambities, maar verkeren nog op gepaste afstand. Verrassende runner-up is Direct Wonen. Waarschijnlijk mede door het grote aanbod van huurwoningen op deze site.

Top 10 huizensites

  1. Funda.nl
  2. Directwonen
  3. Makelaarsland
  4. Huislijn
  5. Jaap
  6. Woonwebsite
  7. Moviq
  8. Woningnet
  9. Eigenhuis
  10. Makelaar Apeldoorn

De huizenmarkt

De huizenmarkt is al een aantal heftig in beweging. Zowel in positieve als negatieve zin. In augustus 2008 bereikte de huizenprijzen in Nederland een recordhoogte, maar daarna ging het snel bergafwaarts. In de grote steden bleef het verval nog enigszins beperkt. Maar in andere delen van het land leek een vrije val ingezet. Prijsdalingen van meer dan 10% waren geen uitzondering. Slechts nieuws voor huizenbezitters. En natuurlijk ook voor de huizensites.

Inmiddels trekt de markt in hoog tempo aan. De huizengekte in oa Amsterdam en  Utrecht is weer volledig losgebrand. Gemiddeld is het prijsniveau van koopwoningen sinds december 2016 weer op hetzelfde niveau als in november 2005 (bron: CBS).

In veel gemeenten kan het dan ook geen kwaad weer een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Dat is de beste manier om snel op de hoogte te zijn van nieuwe kansen op de markt. Ook belangrijk: volg zelf de woonsites op de voet. Zo weet je zeker dat je niets mist.

 

 

Geplaatst in het thema