Marketing top 10: de trends van 2019

Als er één vak voortdurend in beweging is, dan is het wel marketing. Ieder jaar verschijnen nieuwe trends op het toneel. Soms zijn ze echt baanbrekend. Vaak ook vormen ze een bekend verhaal dat op nieuwe wijze wordt gepresenteerd.

marketing top 10

De trends voor 2019

Het is juist daarom altijd goed te kijken wt in de markt speelt. We kwamen een aardige top 10 tegen van ondernemerscoach Yolanda Aartse. Wat tipt zij in de top 10 van 2019?

Top 10 marketing 2019

  1. FOCUS OP DOELGROEP – weet wat je doelgroep écht wil, bijvoorbeeld met behulp van een customer journey
  2. KWALITEIT BOVEN KWANTITEIT – klinkt simpel toch? Maar helaas blijft het pushen van boodschappen nog erg populair. Liever minder, maar dan met impact!
  3. PERSONALISATIE Ai, deze is niet echt nieuw te noemen. Al in 2000 voorspelde marketingprof Molenaar de definitieve doorbraak van one-to-one marketing. Dit jaar maar weer een extra stapje zetten?
  4. AUTOMATISERING Het vak verschuift van slim handwerk naar analyse en techniek. It’s a fact! Geniet ervan, want het biedt veel mogelijkheden
  5. INHOUD In het verlengde van punt 2: vertel een echt verhaal, bijvoorbeeld met contentmarketing
  6. NORMEN EN WAARDEN Hoeft na de Nike-campagne geen toelichting meer toch?
  • 7 GROEI VAN VIDEO Jonge generaties lezen niet meer. Die scannen en kijken. Video wordt van een leuke extra een onmisbaar element.
  • 8 PODCAST Jonge generaties lezen niet meer 😀 Als je geluk hebt luisteren ze.
  • 9 ECOMMERCE en SOCIAL MEDIA. Volgens Yolanda gaan meer bedrijven rechtstreeks verkopen via social media. Of dat echt de trend is…. durven we een vraagtekentje bij te plaatsen
  • 10 HERLEVING VAN DRUKWERK Er was een tijd dat er een drukwerk overdaad was vol flyers en folders. Maar alles is zo massa-4-all geworden, dat er weer ruimte is om je echt te onderscheiden met origineel drukwerk. Zoek een partner die niet alleen de standaard formaatjes biedt. Maar ook ruimte voor maatwerk.

Dat was ‘m: de marketing top 10 van 2019. We hopen dat het je inspiratie levert!