WordPress Plugin top 10 – 2019

Hoe is het mogelijk? Al sinds jaar en dag maken we deze blog in WordPress. Daarin staan we niet alleen WordPress is het meest gebruike CMS ter wereld. Maar nog nooit, nee echt nooit: schreven we een stukje over WP. Tijd voor verandering! We duiken in de wereld van WordPress plugins.

wordpress plugins top 10

Plugins, wat zijn het eigenlijk? Een content management systeem voorziet van zichzelf vooral in basistaken. Je kunt content opvoeren. Styling koppelen. En voorzien in navigatie. Dan ben je al een heel eind met je site.

Maar de gemiddelde website eigenaar wil meer. De ene wat meer dan de ander, en daarom zijn plugins zo handig. Je voert een bestandje op, en ineens krijg je er een wereld aan mogelijkheden bij.

Hierbij de top 10 van WordPress. Voorzien van ons eigen genuanceerde commentaar (soms beïnvloedt door ons favoriete WordPress bureau) 😉

Top 10 WordPress plugins

  1. Contact Form 7. Wie wil er nu geen contact met z’n bezoekers? Met Contact Form 7 maak je prima basisformulieren. Gratisss. Heb je iets te besteden? Dan raden we Gravity Forms aan. Omdat het kan.
  2. Yoast SEO. Nee, dit is geen wonderplugin die je moeiteloos naar de hoogste rankings stuwt. Maar wow, wat een complete oplossing. En wat zet je bij goed gebruik een mooie stap naar SEO-succes. Niet voor niets veel gebruikt.
  3. Akismet. Heb je een formulier of reactie-optie op je site? Dan stroomt de SPAM al snel binnen. Akismet maakt er (meestal) korte metten mee.
  4. Klassieke editor. Grappig dit. WordPress zette de stap naar flexibele pagina-opbouw met de Gutenberg-optie. Maar niet iedereen is daar blij mee. De stap terug in ontwikkeling wordt door zeer velen gezet. Vinden wij jammer. Gutenberg is wennen. Maar ook cool.
  5. Jetpack! Statistiek, social sharing, backups, SEO. Jetpack zegt alles te kunnen. Wij zijn geen fan. Vaak gedoe met deze plugin.
  6. Woocommerce. Stel, je hebt een fijne blog. Waarom zou je ‘m niet uitbreiden tot webwinkel? Woocommerce is veelgebruikt. Maar we kennen alternatieven die stabieler en completer zijn.
  7. WordPress importeer plugin. Zo’n plugin die je meestal maar weinig gebruikt. Ideaal om websitegegevens van site A naar site B te verplaatsen.
  8. Really Simple SSL. Veiligheid voor alles! Met deze plugin koppel je snel een veiligheidscertificaat aan je site. Hoog gewaardeerd. Maar als je de keuze hebt: laat de plugin ongebruikt en zet zelf even de settings goed. Zo moeilijk is het niet.
  9. Wordfence Security. Het web is een woud vol gure gevaren…. En Wordfence helpt je risico’s op afstand te houden. Niet waterdicht natuurlijk. Maar heel veel beter dan niks.
  10. Duplicate post! Voor iedere redacteur is een kopie van een oud artikel soms een zalige basis om op verder te werken. Deze plugin maakt het mogelijk.

En dat waren ze dan: de 10 meest populaire plugins van WordPress van 2019. Het jaar is nog niet om, dus wie weet volgt er nog een update!