Espresso machine aanbieding

De espresso machine heeft een lange historie en is door verschillende partijen ontwikkeld en vervolmaakt. Tijd voor een kleine geschiedenisles over de kunst van espresso bereiding met een machine.

espresso machine aanbieding

De basis voor espresso werd gelegd door Louis Bernard Rabaut. De Fransman ontwikkelde een methode om onder grote druk grote hoeveelheden koffie te zetten. De Italianen vertaalden deze methode naar een proces om koffie per kop te bereiden: espresso was geboren! En al snel kwamen de eerste machines.

De eerste espresso machines

Maak kennis met Luigi Bezzarra. Milanees ingenieur. Hij presenteerde tijdens de wereldtentoonstelling in 1855 de eerste espressomachine. Het was een prototype dat nog de nodige doorontwikkeling vroeg. Bij de start van de 20ste eeuw werd het apparaat echt in productie genomen. Bezzarra's techniek bleef leidend tot 1935. Eén probleem van zijn espressomachine erkende eenieder: de watertemperatuur in Bezzarra's machines was dermate hoog (om de noodzakelijke druk te kunnen opbouwen) dat koffie welhaast verbrand in een kop belandde. Gevolg: een zeer bitter smaak.

De ook nu nog bekende espresso-naam professor Illy wist dit probleem in 1935 op te lossen. Hij startte met het gebruik van luchtdruk in plaats van stoom. Daardoor kon het water van lagere temperatuur blijven. Wat de smaak van de espresso spectaculair ten goede kwam.

Volgende grote stap in de espresso machine ontwikkeling staat op naam van Achille Gaggia. Hij ontwierp het systeem om de gewenste druk te bereiken met een handbediende veer. Deze zorgt voor de juiste druk om de koffie te persen. Zijn vinding wordt nog altijd gebruikt, als is de handveer nu vaak vervangen door een elektrische pomp.

Espresso met ervaringDe espressomachine

Mooi in de wereld van espresso machines is dat veel oude namen van fabrikanten nog altijd actief zijn. De kennis zit verweven in de bedrijven en hun reputatie is sterk. Soms wordt samengewerkt met grote, kapitaalkrachtige partijen. Maar de merknamen zelf verdwijnen niet. En daarmee blijft een fraai stuk traditie in ere.

Espresso machine aanbieding

Wil je thuis genieten van een heerlijke espresso? Er is altijd een scherpe espresso machine aanbieding waarvan je kunt profiteren. Wij hebben een aantal machines op een rij gezet in de prijscategorie tot 500,-. Doe er je voordeel mee!